U bent hier: SociĆ«teit De Liemers  »  Nieuws  »  Geslaagde voorjaarsbijeenkomst 2015

Geslaagde voorjaarsbijeenkomst 2015

Geslaagde voorjaarsbijeenkomst 2015

Sociëteit de Liemers te gast bij gemeente  Zevenaar.

 

Woensdag 15 april waren de leden van Sociëteit de Liemers te gast bij de gemeente Zevenaar.

Om 18.00 uur startte een kleine preview in een gedeelte van het nieuwe gemeentehuis in het oude Turmac-gebouw aan de Kerkstraat. Onder perfecte weersomstandigheden leidde wethouder Anja van Norel ons door de immense voormalige productie-”Hal 12” waarin eind mei de nieuwe publieksruimtes en de raadzaal klaar zullen zijn. Opvallend was, dat enkele karakteristieke kenmerken van de oude productieruimte zichtbaar blijven.  

Na een korte wandeling naar het “oude” gemeentehuis werd daar een korte en heldere toelichting gegeven op de inhoudelijke kant van de verbouwing en verhuizing eind 2015. Het heeft inderdaad de nodige tijd geduurd voor men definitief aan de slag kon maar het resultaat zal menigeen verbazen.

Een tweede presentatie gaf de ruim 60 aanwezigen een goed zicht op de diverse infra-werkzaamheden , die er de komende jaren op Zevenaar afkomen. En dat zijn er nogal wat. Sommigen waren al voorbereid op de heel andere inrichting van de Arnhemseweg en de sluiting van de Grietse Poort. Maar voor velen waren toch de komst van vrijliggende fietspaden bij de bestaande spoorwegovergangen nieuws.

Bezorgde gezichten waren vooral te zien bij ondernemers en mensen van DCS bij het verhaal over de nieuwe aansluiting op de verbrede A12 bij Zevenpoort. Vooral met het verhaal over de aansluiting met de Edisonstraat en de inrichting van bijv. de Hengelderweg,  Einsteinstraat en de Marconistraat werd het voor diverse aanwezigen duidelijk, dat ze actiever bij die ontwikkeling betrokken willen worden.

Vanwege dat grote belang en de noodzaak tot samenwerking daarbij waren ook de besturen van AOZ, MKB-Zevenaar en Lindus als speciale gast uitgenodigd en aanwezig.

Gerda en Hans Kaal werden nog even in het zonnetje gezet voor hun 15 jarig lidmaatschap waarna er - onder het genot van een door de familie Beekman van de Dèèl uitstekend verzorgd buffet - genoeg stof was om over, bij en na te praten.

Zo tegen 22.30 uur keerden de laatste gasten en het bestuur van de Sociëteit huiswaarts met het gevoel, dat het weer gelukt was om voor de leden een boeiende en gezellige activiteit te organiseren.  

Copyright © 2023 Sociëteit de Liemers   |   Webdesign & CMS : BIG FAT Internet